TEMPLATE ERROR: Extra characters at end of string: buf=[//] remainder=[justadhablog.blogspot.com/ + "feeds/posts/default"]

Pages

06 April 2011

Home » » Yamaha LC 135 Model Baru Dilihat Di Parit Sulong !!!

Yamaha LC 135 Model Baru Dilihat Di Parit Sulong !!!

Assalamualaikum...

Selamat awal pagi untuk korang...sesungguhnye awal pagi ataupun larut pagi itu sungguh tenang dan mendamaikan jiwa...serius tak tipu...

Baru-baru ni Yamaha sudah melancarkan model terbaru LC 135 yang diperbaharui...kalau tengok sekali imbas performance macam sama je..takde pulak 150cc seperti yang dihebohkan di dunia cyber..design dia aku tengok agak frust sedikit berbanding model sebelum ni..macam banyak ambil design dari model Yamaha Lagenda 115z..senang cakap kalau tengok sekali lalu macam kembar Lagenda dah..bukan LC lagi dah..worst la...(pendapat aku je)

Minggu lepas ada sorang member aku dekat Giatmara Parit Sulong ni dah angkat sebijik LC 135 baru ni..masih suci lagi..kat jalan raya pekan Parit Sulong ni aku baru nampak cuma 2 biji je Yamaha LC 135 model baru ni..mungkin masih ramai yang belum tahu kot pasal model baru ni..promosi cam kurang je..yang aku nampak kebanyakkan promosi untuk LC 135 baru ni dilakukan oleh tokey kedai motorsikal sendiri melalui cara mulut ke mulut..bukan CPR yee....






Pada pendapat aku LC 135 baru ni ok je..cuma design dia aku rasa macam kureng sikit..bila tengok dalam gambar kat internet nampak cam cool..tapi bila dah nampak depan mata ni rasanye macam lain pulak ke'cool'an dia tu..kalau aku katakan LC 135 baru ni adalah gabungan Honda Wave 110 R dan Yamaha Lagenda 110Z serta Yamaha LC 135 early batch tak salah kot...rasanye LC 135 model sebelum ni lebih baik pada pandangan mata aku..tapi tu cuma pendapat aku je la..lain orang lain la citarasa dia ye tak..

Tapi biasa la benda baru mesti ambik masa sikit kan..lama-lama nanti ramai la yang mula pakai LC 135 baru ni..kalau asyik tengok benda lama mesti bosan kan..tapi harap Yamaha tak stop pengeluaran LC 135 yang lama tu..teringin nak angkat sebijik satu hari nanti....kalau dapat la hehe...

p/s : Honda Wave 125 S dah gegar...

13 comments:

PutraRocker said... [Reply]

hodoh gile doh

izwanyusof said... [Reply]

tak lawa..tak sporty n so on.. hehe

salleh said... [Reply]

buruk la design.......lc lme lgi stylo...

saya_arief said... [Reply]

design dye xsmart.

Amir Izzat said... [Reply]

haa! aku setuju ngan ko .. memang tak cun ..nampak kureng..tapi aku tgk dlm website dia cantik pulak..entah laa.. yg lama lagi smart..hehe\

Adha said... [Reply]

@PutraRocker hodoh cam keterlaluan la hehe..:c

Adha said... [Reply]

@izwanyusof say yes memang tak lawa..bunyi pon dah tak serupa LC..

Adha said... [Reply]

@salleh ko ckp cmtu pasal ko pakai LC lame..tapi design yg lama memang lagi ok..yg baru ni cam jahat sikit hehe :e

Adha said... [Reply]

@saya_arief x bole nak wat pe..dah design dy keluar camtu kat sini..tapi design kat indon sana lagi cool..:a

Adha said... [Reply]

@Amir Izzat itulah yg dikatakan tak kenal maka tak cinta haha..memang kureng tapi mungkin bole di make up sikit bagi nak cover dy punye kureng tu hehe..:b

zizie said... [Reply]

kenapa design kat indon dengan kat sini lain..,pesal tak same je semua..,,kan seragam..,,design indon ngan malaysia same je aku tgk..,

Unknown said... [Reply]

Design lama memang cantik.. skg ni guna EX5 model lama. Baru plan nak beli LC, dah masuk model baru. Lc Model lama 1st hand Xde lagi. Ada pun 2nd hand. Lc model baru Xlawa, melebih lebih. Nampak mcm mulut sumbing.. mcm siallll

Unknown said... [Reply]

bunyi pun X best. kedengaran spt honda cup.

Para Pengikut Yang Superb Setia hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...